Онлайн инициатива “Народни носии - идентичност и култура, начини да се разберем“

Дата на публикуване: 14.09.2021 15:30

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

 

Общинска администрация Долна Митрополия Ви кани да отпразнувате идентичността и единството в Европа, като се включите в стартирана от програмата Interreg V-A Румъния - България онлайн инициатива “Народни носии - идентичност и култура, начини да се разберем“, начин да отбележим 10 години Европейско Сътрудничество на 21 септември.

 

Как точно?

 

Красотата на културата е в разнообразието и всяка страна има своя история и традиции. Народните носии са важна част от културата на страната и ще бъде интересно да се видят хора, които с гордост ги носят. Снимки на такива хора ще бъдат споделени на страницата на програмата във Facebook. Споделете с нас и нашите приятели от всички страни малка част от вашето културно наследство, като изпратите снимка, на която има традиционна народна носия. Не забравяйте, че всички сме обединени в многообразието и това е, което ни сплотява.

 

Снимките трябва да бъдат изпратени на info@calarasicbc.ro, до 30 септември 2021 г.

 

Всички получени снимки ще бъдат подредени във Фотоалбум, който ще бъде публикуван на уебсайта на програмата и страницата във Facebook.

 

Снимката, която изпращате ...

  • трябва да бъде във формат .jpg,
  • трябва да има достатъчно добро качество,
  • не трябва да съдържа защитени с авторски права материали (освен като собственост на вас, фотографа).

 

Запазвате собствеността и авторските права върху снимката си. Вие давате разрешение на програмата Interreg V-A Румъния-България да използва и показва вашата снимка, включително на уебсайта на програмата, галериите и социалните медии. Също така, програмата Interreg V-A Румъния-България си запазва правото да откаже или премахне вашата снимка по всяко време. Ако на снимката, която изпращате, има непълнолетни, трябва да сте родител или настойник на тези непълнолетни и да имате правото да дадете съгласие за използването на тяхното изображение на снимката. Ако на снимката има други възрастни, трябва да получите изричното съгласие на всеки човек да бъде сниман и да се използва и споделя неговото изображение.

Участието ни в инициативата е във връзка с подписано Партньорско споразумение с Регионалния офис за Трансгранично Сътрудничество Кълъраш за границата Румъния – България за споделяне и разпространение на информация за Програмата Interreg V-A Румъния-България към местните общности, институции, граждани и заинтересовани участници.

 

Очакваме с нетърпение вашите снимки!

 

Пожелаваме ви слънчев ден!