Новини
С концерт, изложба и пищна заря закриха лятото в село Победа
05.09.2019
На 3 септември 2019 г. на лятната естрада на площад Победа, НЧ „Зора-1990 г.“ проведе ЛЯТНА ВЕЧЕР НА ТАЛАНТА. Това бе финално събитие по проект „Рисувай, твори, танцувай“, финансово подкрепен от Национален Дарителски Фонд „13 века България“.
Гости на уникалния спектакъл бяха г-жа Поля Цоновска – Кмет на Община Долна Митрополия, г-жа Даниела Александрова – Кмет на село Победа, г-н Радион Тончев – Кмет на с. Комарево, г-жа Теодора Димитрова - Секретар на Читалище „Наука“, с. Комарево, г-жа Веселка Василева –учител и г-н Емил Димитров – председател на Читалище „Пробуда“, с. Подем.
Ръководителят на проекта Димитринка Гетова направи кратък отчет на проектните дейности и постигнатите резултати. Всички присъстващи на представлението имаха възможност да разгледат две изложби със сътворените красоти от децата в летните работилници. Едната изложба се състоеше от 4 картини с цветя, а другата от 4 диамантени гоблена с фолклорни мотиви. Представени бяха три сценични танца в различен музикален жанр, чиято хореография бе лично направена от участниците.  По проекта бе планиран един танц, чрез който да се обучават деца и подрастващи да овладеят движения в синхрон под звуците на различни жанрове музика.
В Лятната вечер на таланта, освен с танци децата се изявиха със стихове, народни и популярни песни и хумористична сценка.
Очаквало се е в проектните дейности да се включат 20 деца, но общия брой на всички участници достигна до 38. Уникалното в работа по проекта е, че през лятната ваканция са привлечени деца от цялата страна, които гостуват на своите баба и дядо.Това лято в проекта се включиха деца от София, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Плевен, Долни Дъбник, Долна Митрополия и Победа на възраст от 5 до 17 год.
Изказана бе благодарност на доброволците, оказали съдействие при осъществяване на проекта – Маргарита Александрова, изработила кърпите за танца със самодивите, Десислава Савова, осигурила знаменца за финалната песен и Валентин Георгиев – за озвучаване и осветление.
В края на уникалния спектакъл бяха поднесени поздравления от г-жа Поля Цоновска – Кмет на Община Долна Митрополия и г-жа Даринка Николова, председател на читалище „Зора – 1990г.“.
От името но читалищния екип бе изказана специална благодарност за отзивчивостта и съдействието на Кмета на село Победа г-жа Даниела Александрова при осъществяване на празника. Кулминацията на вечерта, бе осигурената от Кметството неочаквана заря - достоен финал на вълшебния проект на звездните таланти.