91 младежи от Община Долна Митрополия започнаха работа по проект „Обучение и заетост за младите хора”
09.03.2016
  От 8 март в Oбщина Долна Митрополия започнаха работа 91 младежи до 29 години, по Проект „Обучение и заетост за младите хора”, а в срок до два месеца работа ще започнат още 9 младежи. Договорът е сключен от Кмета на Община Долна Митрополия – Поля Цоновска с Агенция по заетостта и е за срок от 6 месеца. Изпълнението на този проект ще допринесе за улесняване на прехода от образование към заетост на безработни младежи, които ще получат първи или нов шанс за работа. Условията, при които кандидатстваха безработните младежи е да са регистрирани в ДБТ и да са на възраст до 29 години. В общината 100 младежи ще...

Община Долна Митрополия чества Националния празник – 3 Март
08.03.2016

Обръщение на кмета на Община Долна Митрополия по случай 3-ти март
02.03.2016
  Уважаеми жители на община Долна Митрополия,   Днес, 3 март, България отбелязва своя Национален празник. На този ден преди 138 години  се сбъдва  вековният копнеж на българския народ за свобода.   3-ти март е венецът на борбите за независима българска църква, стремежът към българско образование и утвърждаване на българска нация. На тази дата България се връща на картата на Европа и заема достойното си място на държава просъществувала на Стария континент най - дълго с едно и също име. България се превръща в синоним на непреклонен дух и жажда за свобода.  Нека се гордеем, че сме българи и не забравяме историята си, защото бъдещето на България зависи от всички нас. Честит празник !     Поля Цоновска Кмет...

Баба Марта в село Победа
02.03.2016
Баба Марта е дошла,  с мартенички във ръка.  Да накичи всички,  мънички ръчички. И всеки за здраве и късмет  да ги носи за напред. По традиция на 1 Март НЧ”Зора  - 1990г.” с. Победа организира тържество с най-малките дечица. Баба Марта закичи децата с мартенички, а читалищния екип изненада майките с оригинални картички – с лика на техните деца.

Баба Марта в гр.Тръстеник
01.03.2016
НЧ ”Неофит Рилски - 1872” - гр.Тръстеник организира, съвместно с учениците от 3 и 4 клас на СОУ ”Евлоги Георгиев”, посещение на Баба Марта в ОДЗ ”Щастливо детство“ и при първи и втори клас. Баба Марта закичи с мартенички малките дечица като им пожела здраве и късмет,  а те  я поздравиха със стихотворения и песни.  

Възпоменателно тържество по повод 143г. от гибелта на Апостола в гр. Тръстеник
19.02.2016
Днес, Народно читалище „Неофит Рилски - 1872” - гр.Тръстеник, заедно с учениците от 2 и 3 клас на СОУ ”Евлоги Георгиев”, тържествено отбеляза 143 години от гибелта на Васил Левски. Подготвената от читалището информация и презентация за живота и делото на Апостола впечатли малките ученици и те от своя страна започнаха да рецитират любимите си стихове и да пеят песни. Изненада за децата беше подготвената  викторина с въпроси за Дякона, като най – знаещите бяха наградени с грамоти.