Баба Марта в село Победа
02.03.2016
Баба Марта е дошла,  с мартенички във ръка.  Да накичи всички,  мънички ръчички. И всеки за здраве и късмет  да ги носи за напред. По традиция на 1 Март НЧ”Зора  - 1990г.” с. Победа организира тържество с най-малките дечица. Баба Марта закичи децата с мартенички, а читалищния екип изненада майките с оригинални картички – с лика на техните деца.

Баба Марта в гр.Тръстеник
01.03.2016
НЧ ”Неофит Рилски - 1872” - гр.Тръстеник организира, съвместно с учениците от 3 и 4 клас на СОУ ”Евлоги Георгиев”, посещение на Баба Марта в ОДЗ ”Щастливо детство“ и при първи и втори клас. Баба Марта закичи с мартенички малките дечица като им пожела здраве и късмет,  а те  я поздравиха със стихотворения и песни.  

Възпоменателно тържество по повод 143г. от гибелта на Апостола в гр. Тръстеник
19.02.2016
Днес, Народно читалище „Неофит Рилски - 1872” - гр.Тръстеник, заедно с учениците от 2 и 3 клас на СОУ ”Евлоги Георгиев”, тържествено отбеляза 143 години от гибелта на Васил Левски. Подготвената от читалището информация и презентация за живота и делото на Апостола впечатли малките ученици и те от своя страна започнаха да рецитират любимите си стихове и да пеят песни. Изненада за децата беше подготвената  викторина с въпроси за Дякона, като най – знаещите бяха наградени с грамоти.

Възпоменателно тържество по повод 143г. от гибелта на Апостола в с. Победа
19.02.2016
     На 19.02.2016г. в лекционната зала на НЧ”Зора -1990г.” село Победа се проведе възпоменателно тържество по повод 143г. от гибелта на Апостола. Пред местна родолюбива аудитория бе прожектиран кратък филм за пътят на Апостола към безсмъртието. На фона на възрожденски песни, звучаха стихове на Христо Ботев и Иван Вазов, величаещи подвига на Дякона и приноса му към борбата за свобода на отечеството. Представена бе и част от телевизионния театър „Разпита на Левски”.          Поклон пред паметта и делото на Апостола!

Съобщение до обществеността
05.02.2016
                                                           С Ъ О Б Щ Е Н И Е  Община Долна Митрополия,  уведомява данъчнозадължените лица, че считано от 03.02.2016 г. започна събирането на местните данъци и такси за 2016 г. На основание чл. 2 от ЗМДТ заплащането може да се осъществи по няколко начина: На каса в Община Долна Митрополия или по населени места в кметстватаВ пощенски клонПо банков път – Банка Интернешънъл Асет Банк АД IBAN: BG78IABG74738410032300   BIC:IABGBGSFНа касите на ИЗИПЕЙ

Световният ден на влажните зони в село Байкал
04.02.2016
Световният ден на влажните зони се чества всяка година на 2 февруари, за да се повиши информираността за значението на влажните зони за човечеството и планетата. Всяка година за 2 февруари се избира тема, която акцентира върху определена жизненоважна функция на влажните зони. Темата за 2016 г. е „Влажните зони и нашето бъдеще -  устойчив поминък“. Темата е избрана за да се акцентира на жизненоважната роля на влажните зони за настоящото и бъдещо благополучие на човечеството и да се насърчи разумното ползване на всички влажни зони. Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в с. Байкал традиционно отбеляза събитието с разнообразни и интересни дейности за учениците. Тази година...