Новини
Празник на пчеларя организираха в ДГ „Незабравка“ в Горна Митрополия
09.07.2018

Летен празник на пчеларя „Св. Прокопий“, с много песни и танци си спретнаха в село Горна Митрополия, община Долна Митрополия.  Празникът се проведе в Детска градина “Незабравка“ с. Горна Митрополия и се организира с любезното съдействие на Общинска пчеларска организация – Долна Митрополия, Пчеларско дружество “Нектар“– с. Горна Митрополия и с подкрепата на Областен пчеларски съюз – Плевен.

Доц. Юлиян Станчев – председател на Областен пчеларски съюз гр. Плевен и Атанаска Василева – кмет на с. Горна Митрополия поднесоха приветствия и поздравиха хората, занимаващи се с тази древна и благородна дейност – пчеларството, при която човекът се грижи с любов за пчелите.

С богата програма се представиха децата от ДГ „Незабравка“. Те пресъздадоха музикалната драматизация „Ранобудни пчелички“. В магията на танца ни потопиха и учениците от танцова група „Изненада“ при ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Горна Митрополия. Солистките на ПГ „Надежда“ при пенсионерския клуб в селото поздравиха всички присъстващи с „Песен за пчелата“

В края на тържеството  думи на благодарност за организирания празник произнесе Райна Йотова – председател на Общинската пчеларска организация. Тя връчи на колектива на Детска градина „Незабравка“ парично дарение от Областен пчеларски съюз–Плевен, Общинска пчеларска организация-Долна Митрополия и Пчеларско дружество „Нектар“, село Горна Митрополия.