Новини
Турнири по хокей на трева за купата на кмета на община Долна Митрополия и за купа Тръстеник се проведоха на 8 - ми Септември
12.09.2018

На 8 –ми септември на терен изкуствена трева в Средно училище “Евлоги Георгиев”, гр. Тръстеник се проведоха VІІІ-ми турнир по хокей на трева за деца до 12 години за купата на кмета на община Долна Митрополия, турнир за момчета/момичета до 14 години и за първи път турнир за купа Тръстеник за юноши и девойки до 18 години. Участващи отбори: КХ Национална спортна академия, СКХТ “Ен Джи Ес”-Перник, СКХТ“Локомотив-Червен бряг“, СКХТФ“Дунав“-Свищов, СКХТ“Христо Ботев“-Байкал/Крушовене, СКХТ“Вълците” гр. Харманли и СКХТ “СТИК-ГТ”, гр. Генерал Тошево.
Гости на турнирите бяха г-н Емил Денков, кмет на гр. Тръстеник, г-н Петър Петров, председател ОбС и инж.д-р Николай Марков, регионален координатор зона “Мизия” към Българска федерация по хокей на трева, които приветстваха отборите. Присъстваха много родители и жители на град Тръстеник. Поздрав към всички отправиха Алекс и Александрина с песента “Опасно близки”.
Шампиони при 12 годишните станаха  “Ен Джи Ес”-Перник, на второ място СКХТФ“Дунав“-Свищов, а на трето СКХТ“Вълците” гр. Харманли .
При момичета/момчета до 14 години шампион е “Локомотив-Червен бряг“, на второ място СКХТФ“Дунав“-Свищов, на трето СКХТ “Христо Ботев”.
Класиралите се на призовите места получиха купи и медали. Награди имаше и за най-добър вратар, защитник, гол майстор и полезен състезател, както и за най-дълго тласкане. Наградния фонд на турнира бе осигурен от кмета на община Долна Митрополия г-жа Поля Цоновска в размер на 1100 лв., разпределен за участващите отбори и в трите турнира.