Новини
Заключителна конференция по проект „Повишаване доверието на гражданите в Българското председателство на Съвета на ЕС - наша обща кауза“
07.06.2018

На 05 юни се проведе последното информационно събитие на тема: „Повишаване доверието на гражданите в Българското председателство на Съвета на ЕС - наша обща кауза“, в изпълнение на дейностите по проект „Повишаване доверието на гражданите в Българското председателство на Съвета на ЕС - наша обща кауза“, финансиран по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”.

По време на конференцията беше представена презентация на тема „Българското председателство на Съвета на ЕС“. Партньорите по проекта: Народно читалище "Просвета 1927 - гр. Долна Митрополия" представиха изложба на тема: „България като част от общия европейски дом“ изработена от школа по пластика и рисуване „Rainbow”, НЧ  „Неофит Рилски -1872“, гр. Тръстеник  се представи с  танцова програма на тема: „Традициите срещат бъдещето“ изнесена от Детски танцов състав „Мизийска младост“, децата към НЧ „Васил Левски 1898“ с. Ставерци, бяха подготвили послания, свързани с Българското председателство на Съвета на ЕС.

Стойността на проекта възлиза на 2999,92 лв., като основната цел е: Повишаване на информираността на гражданите на община Долна Митрополия за Европейския съюз, за приоритетите и възможностите на Председателството да изгради позитивен образ на Република България.