Новини
Поздравителен адрес по случай 3 март
02.03.2018
 
УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
 
 
Днес, 3 март, България отбелязва своя Национален празник. На този ден преди 140 години  се сбъдва  вековният копнеж на българския народ за свобода.  
3-ти март е ден на добър спомен, ден на преклонение! Ден, в който трябва да се помолим за всички, дали живота си за вярата и освобождението на Отечеството. Ден, в който да си припомним, че изпепелената от петвековни пожарища българска земя е поселена от народ, който през всички столетия на това жестоко робство е запазил непокварено свеж, изумително млад и активен своя народностен характер, своята православна вяра, своя борчески съзидателен дух.
В настоящето нека сведем глави пред подвига на героите, знайни и незнайни, дали живота си за свободата на България. Днес имаме задължение да останем верни на идеалите на Васил Левски и Христо Ботев, да научим децата си, че свободата е ценност, която трябва да се отстоява всеки ден.
Желая на всички жители на община Долна Митрополия здраве и още повече поводи да се чувствате свободни, горди и достойни наследници на всички бележити българи.
Честит празник!
 
 
 
Поля Цоновска
Кмет на община Долна Митрополия